Zet je verwarming lager

8/12/2022
Bespaar tips
Dirk-Jan Karsten

Het klinkt als een open deur, maar eenvoudig energie besparen doe je door de verwarming een graadje (of 2) lager te zetten. Vooral ook op de momenten dat je niet thuis bent. Door de verwarming één graad lager en 's nachts op 15 graden te zetten bespaar je al snel zo'n 6 tot 8% op je stookkosten. Heb je een goed geisoleerd huis voorzien van vloerverwarming dan kan het handiger zijn de temperatuur 's nachts niet zo'n eind naar beneden te draaien.

Klokthermostaat? Controleer het programma!

Heb je een thermostaat die je kan programmeren voor de dagen in de week? Controleer dan eens of het geprogrammeerde programma nog bij je situatie past. Stook je niet onnodig op momenten dat je toch niet thuis bent? Of ben je bepaalde dagen van de week niet thuis? Pas je thermostaat daar op aan en je bespaart zonder dat je hoeft in te leveren op comfort.

Download hier de bijlage:
Download

Ook interessant

Algemeen

Er is ruim 20% minder CO2-uitstoot in de gemeente Hellendoorn, behaald met inzet van inwoners en bedrijven. Annemarie Dubbink, wethouder duurzaamheid: “Ik ben erg blij met het

Lees nu...
Bespaar tips

De natuur geeft ons op dit moment gratis warmtebeeldfoto's. Door de bevroren of zelfs besneeuwde daken worden koudebruggen en luchtlekken/kieren/naden nu goed zichtbaar.

Lees nu...
Bespaar tips

Het lijkt wat tegenstrijdig, maar je kan behoorlijk op je stookkosten besparen door goed te ventileren. Maar, zul je denken, als ik ventileer haal ik toch juist koude lucht van buiten? Dat kost toch energie?

Lees nu...