Ontwikkeling zonnepark G.J. Kerkdijkweg beëindigd

28/7/2023
Zonne-energie
Dirk-Jan Karsten

Ontwikkelaar Solar Energy Works heeft besloten de ontwikkeling van het zonnepark aan de Gerrit-Jan Kerkdijkweg te beëindigen. De voornaamste reden ligt bij het verkrijgen van een aansluiting om de opgewekte energie aan het net te leveren. Op dit moment is er nog steeds sprake van congestie en is het niet mogelijk grote hoeveelheden energie terug te leveren aan het net. Er is gekeken naar de mogelijkheid om de stroom direct te leveren aan de nabijgelegen industrie, echter is dat op dit moment te complex en financieel niet haalbaar gebleken.  

Duurzaam Daarlerveen heeft de mogelijkheden onderzocht om het project een doorstart te geven en daarbij te mikken op 100% lokaal eigendom, echter lijkt dat op dit moment niet haalbaar. Duurzaam Daarlerveen blijft echter op zoek naar mogelijkheden voor de ontwikkeling van dit of een aangepast plan.

Download hier de bijlage:
Download

Ook interessant

Nieuws

Op woensdagavond 29 november hebben we de informatieavond gehad over het zon-op-dak project aan de Nonkeswijk. Tijdens deze avond zijn alle ins en outs van dit project uitgelegd aan de geïnteresseerde aanwezigen. Ook de inschrijfprocedure via de website is stap-voor-stap uitgelegd.

Lees nu...
Nieuws

Binnenkort hopen wij het eerste gezamenlijke zonnedak van Daarlerveen te realiseren. Met onze leden gaan wij groene stroom opwekken op het dak van Luchtdichtshop BV. De opbrengsten verdelen we. Jij kunt ook meedoen! Kijk voor meer informatie op...

Lees nu...
Algemeen

Op 1 november jl. hebben we onze tweede algemene ledenvergadering gehouden. Met dit nieuwsitem kun je de gedeelde presentatie incl. de notulen downloaden. Ook hebben we tijdens deze avond besloten dat het bestuur actief ...

Lees nu...