Ontwikkeling zonnepark G.J. Kerkdijkweg beëindigd

28/7/2023
Zonne-energie
Dirk-Jan Karsten

Ontwikkelaar Solar Energy Works heeft besloten de ontwikkeling van het zonnepark aan de Gerrit-Jan Kerkdijkweg te beëindigen. De voornaamste reden ligt bij het verkrijgen van een aansluiting om de opgewekte energie aan het net te leveren. Op dit moment is er nog steeds sprake van congestie en is het niet mogelijk grote hoeveelheden energie terug te leveren aan het net. Er is gekeken naar de mogelijkheid om de stroom direct te leveren aan de nabijgelegen industrie, echter is dat op dit moment te complex en financieel niet haalbaar gebleken.  

Duurzaam Daarlerveen heeft de mogelijkheden onderzocht om het project een doorstart te geven en daarbij te mikken op 100% lokaal eigendom, echter lijkt dat op dit moment niet haalbaar. Duurzaam Daarlerveen blijft echter op zoek naar mogelijkheden voor de ontwikkeling van dit of een aangepast plan.

Download hier de bijlage:
Download

Ook interessant

Wind-energie

Tijdens de ALV van 8 mei 2024 zijn de plannen voor windenergie langs de Stouwe en aan de Bruineveldweg besproken. Helaas waren er mede door de meivakantie maar circa 25% van de leden aanwezig. Naar mening van het bestuur en de aanwezige leden was dit te weinig.

Lees nu...
Nieuws

Op 21 mei jl. werd er in de gemeenteraad gestemd over het wel of niet akkoord gaan met de programmeringsafspraken van de provincie Overijssel. Tijdens deze raadsvergadering heeft voorzitter Mark Mevius van Coöperatie Energiek Daarle de raadsleden toegesproken.

Lees nu...
Zonne-energie

Afgelopen vrijdag (5 april) hebben we ons eerste zonnedak, Zonnig Nonkeswijk in Daarlerveen, feestelijk in gebruik genomen! De installatie is door KiesGroen op 4 april opgeleverd. De komende 15 jaar zal de coöperatie op het dak van de Luchtdichtshop groene stroom opwekken.

Lees nu...