Goed ventileren bespaart stookkosten

8/12/2022
Bespaar tips
Dirk-Jan Karsten

Het lijkt wat tegenstrijdig, maar je kan behoorlijk op je stookkosten besparen door goed te ventileren. Maar, zul je denken, als ik ventileer haal ik toch juist koude lucht van buiten? Dat kost toch energie? Dat is gedeeltelijk waar. Maar door met koudere lucht te ventileren verlaag je de luchtvochtigheid binnen. En droge lucht kost minder energie om te verwarmen dan lucht met een hoge luchtvochtigheid. Een slecht geventileerde woning vraagt meer energie voor verwarming van de binnenruimte.

Denk ook aan je gezondheid!

Frisse lucht in huis is letterlijk en figuurlijk van levensbelang. Hoe blijft jouw huis fris? Moet je daar ramen voor open zetten? Of ventilatieroosters? Of heb je al een ventilatieunit die actief zorgt voor luchtverversing? Kijk eens kritisch naar je eigen situatie. Door je ventilatie goed te regelen hou je je binnenklimaat gezond en fris en tevens kan je besparen op je stookkosten. Zeker als je zou gaan ventileren met een unit met warmte-terug-winning (WTW)!

Download hier de bijlage:
Download

Ook interessant

Algemeen

Er is ruim 20% minder CO2-uitstoot in de gemeente Hellendoorn, behaald met inzet van inwoners en bedrijven. Annemarie Dubbink, wethouder duurzaamheid: “Ik ben erg blij met het

Lees nu...
Bespaar tips

De natuur geeft ons op dit moment gratis warmtebeeldfoto's. Door de bevroren of zelfs besneeuwde daken worden koudebruggen en luchtlekken/kieren/naden nu goed zichtbaar.

Lees nu...
Bespaar tips

Het lijkt wat tegenstrijdig, maar je kan behoorlijk op je stookkosten besparen door goed te ventileren. Maar, zul je denken, als ik ventileer haal ik toch juist koude lucht van buiten? Dat kost toch energie?

Lees nu...